Be om offert

Ristorante Ernesto

Uppdrag

UPPDRAG

Ristorante Ernesto är en italiensk restaurang i Kalmar som funnits sedan 1978. Restaurangen drivs av Ernesto Porcile som kommer från norra Italien, mer specifikt Napoli. Ristorante Ernesto har blivit en framgångsrik och välkänd restaurang för lokala invånare och turister att besöka.

Uppdraget var att digitalisera restaurangens kanaler och göra den digitala upplevelsen lika bra som Ernesto och hans personal gör det för sina kunder på restaurangen. Vi började samarbetet 2017 där vi initialt tog fram en ny och tilltalande webbplats. Sedan startade vi upp flera sociala mediekanaler åt verksamheten och fortsatte med att skapa content i form av film, foto och text. Genom content förmedlade vi ambiancen och känslan man känner hos Ernesto’s mot deras kunder.

GENOMFÖRANDE

Första steget i vårt samarbete var att filma och fotografera verksamheten med målet att skapa relevant och lockande content. Efter intensiv planering från vår sida genomfördes projektet på två kvällar bland härliga gäster i restaurangen. Fokuset för film och foto materialet var den napolitanska pizzan tillsammans med köket, personalen och omgivningen. 

Samarbetet fortsatte genom arbetet med den nya webbsidan. Den nya webben skulle förmedla en känsla av Italien och genomsyras av hela känslan som Ristorante Ernesto förmedlar på plats i restaurangen. Det var viktigt att vissa funktioner var lättillgängliga på hemsidan såsom kontakt/bordsbokning och meny. 

Vi startade även upp sociala mediekonton på utvalda plattformar. Genom sociala medier kan Ristorante Ernesto annonsera sig mot nya målgrupper men också kommunicera snyggt material gentemot sina befintliga kunder. Här använde vi oss av det content vi skapade i första skedet så att all kommunikation gick i linje med hela restaurangens varumärke.

RESULTAT

Ristoriante Ernesto har idag en hemsida full med relevant innehåll i form av film och foto. Du har nu tillgång till menyn online samt har tydliga lättillgängliga kontaktuppgifter för att underlätta bordsbokningar. 

Genom deras nya, fräscha, moderna hemsidan med har de även landat på bra positioner i sökmotorerna. Detta tillsammans med att de har blivit mer aktiva på sociala medier förmedlar de att Ristorante Ernesto är en restaurang som har anammat den digitala världen och är här för att stanna.