Hem / Tjänster / SEO

Sökmotoroptimering

MEDIA4YOUs experter inom sökmotoroptimering brinner för att få er verksamhet högre upp på den organiska träfflistan på olika sökmotorer. Ring oss eller besök oss på vårt kontor i Kalmar för att diskutera lösningar för er hemsida över en kopp kaffe.

Lennart Strömbäck

SEO -Sökmotoroptimering

Vad betyder SEO?

SEO står för engelska Search Engine Optimization, på svenska översatt till sökmotoroptimering. SEO är det arbete som vi utför för att er hemsida ska synas på bästa möjliga sätt i sökmotorerna, som Google eller Bing. När vi arbetar med SEO hanterar vi olika verktyg för att sökmotorerna ska lokalisera eran hemsida och dess innehåll, för att sedan välja att visa den så högt upp som möjligt i sökresultatet. Hur ser er placering ut i dag? Finns ni på den placering och under de sökord ni vill i dag i sökmotorerna? Eller ligger ni efter konkurrenten? Vi hjälper er gärna att nå den placeringen ni önskar.

Varför är SEO viktigt?

Vill folk ha något i dag eller undrar de över något – söker de på webben. Oavsett om vi vill få reda på något när vi befinner oss i mataffären eller på mötet så är en sökning på webben bara ett knapptryck bort. Det är därför det är så oerhört viktigt med sökmotoroptimering. Vid varje sökning som görs ser Google över hur relevant din webbplats är för den aktuella sökningen och även hur många fler som tycker det. Det är där SEO kommer in. För att synas bland toppresultaten gäller det att veta vilka faktorer Google tycker är viktiga och sedan se till att er hemsida innehåller allt det som krävs.

Hur fungerar det?

Vi delar upp arbetet med SEO i olika steg:

Sökordsanalys

SEO handlar inte enbart om att vara högt listad, det gäller även att synas under rätt sökord. Så vilka sökord lämpar sig bäst för er verksamhet? Vad är det för sökord era kunder använder sig av? Sökordsanalysen handlar om att kartlägga er publiks sökbeteende och även era konkurrenter. Under sökordsanalysen kommer vi kortfattat sagt fram till vilka sökord vi ska optimera för.

Nulägesanalys och konkurrensanalys

Vad står ni under för sökord idag och hur är er nuvarande trafikmängd? Vi analyserar även hur er hemsida står kontra de andra aktörerna på marknaden. Nulägesanalysen blir också användbar när vi framöver vill utvärdera våra framsteg av SEO-arbetet som vi utfört.

On page-optimering

Efter sökordsanalysen gör vi en analys av er hemsida och tar fram ändringar som gör webbplatsen mer sökmotorvänlig. Här ser vi till att er hemsida är uppbyggd på ett sökmotorvänligt sätt genom både content och struktur. Detta steg handlar om att få sökmotorerna att förstå er hemsidas syfte, så att ni syns vid de sökningar ni önskar att synas vid.

Off page-optimering

Visst kan ett företag kännas mer trovärdigt efter en rekommendation av en god vän? I sökmotorernas värld fungerar det likadant. Google och övriga sökmotorer ser länkar som rekommendationer. Länkar riktade till er hemsida är guld värt, så länge det är länkar med god kvalitet. Vi säkerställer och utarbetar en länkstrategi samt era digitala relationer.

Rapportering och uppföljning

Då vi ständigt analyserar hur er hemsida presterar i sökmotorerna kan vi gå in och finjustera när det behövs- för att ni alltid ska ligga på topp. Såklart vill även ni ha koll på läget. Vi ger er löpande rapporter månadsvis gällande utvecklingen för er webbplats genom trafik och positionsresultat.

Många bäckar små

Vi arbetar hårt och intensivt med en hel rad av byggstenar under processen med sökmotoroptimeringen för er hemsida. Google är en avancerad sökmotor som ser över en hel drös med webbsidor innan sökresultatet spikas. För att lyckas påverka rankingen av resultatlistan och sticka ut bland mängden gäller det att ha stenkoll på vilka faktorer sökmotorerna tar hänsyn till och vad de anser är viktigt.

Content och struktur

Googles och övriga sökmotorers uppgift är att ge det bästa svaret på användarens sökfråga. Det är här vi behöver leverera träffsäkra texter. För att Google ska se er hemsida som relevant gäller det att ha rätt innehåll på rätt plats. Hemsidan bör ha rikligt med text och även de perfekta utvalda orden som Google kan uppmärksamma och tolka. Förutom själva textinnehållet som man ser på hemsidan är även den bakomliggande kodningen viktig.
I denna kategori arbetar vi med:

 • Undersidor – Varje undersida rankas var för sig i sökmotorn. Vi ser till att sidorna hamnar under rätt sökord och att varje undersida fokuserar på varsitt ämne.
 • Titel- Titel talar om för Google vad sidan handlar om. Titel är de ord som står högst upp i webbläsarens flik och blir även rubriken i sökresultatet.
 • Rubriker – Rubriker som är tydliga och förklarande är A och O i texternas värld.
 • Brödtext – En oerhört viktig del både inom SEO och för användarnas upplevelse.
 • Meta-beskrivning – En skriftlig beskrivning till sökmotorerna som förklarar vad hemsidan berör.
 • Internt länkbygge – Rekommendation kring vilka interna länkar som borde tillämpas.

Teknik och support

Sökmotorernas robotar är oerhört snabba och söker ständigt av allt innehåll på webben. För att tillmötesgå dessa robotar på bästa sätt krävs det att man har ordning och reda på tekniken. MEDIA4YOU använder sig av verktyg som identifierar eventuella problem som kan uppstå, som exempelvis brutna länkar eller felkodning.
I denna kategori arbetar vi med:

 • Externt länkbygge – Vi arbetar för att uppbringa länkar av högsta kvalitet mot er webbplats.
 • Svarstider – Hur pass snabb är er hemsida? Detta är något som sökmotorerna tar hänsyn till när de gör sin rankning av sökresultatlistan.
 • Skärmanpassning – Google prioriterar hemsidor vars layout anpassas efter skärmstorleken.
 • Teknisk rådgivning – Vi på MEDIA4YOU finns alltid tillgängliga för att svara på era frågor.
 • SEO-utbildning – Vi sprider gärna kunskapen vidare så att ni förstår hur sökmotorerna ser på er webbplats.

Vi maximerar din synlighet och relevans i sökmotorerna.

Med SEO (sökmotoroptimering) hjälper vi dig att klättra till den plats du förtjänar på sökmotorer som Google!

Bättre sökmotoroptimering

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig med din SEO?

3 + 4 =